Kategorier
Allmänt

Skrota bilen i Stockholm och gör miljön en tjänst

​​När du väljer att skrota bilen på en auktoriserad bilskrot i Stockholm gör du miljön en tjänst genom att all metall återvinns och giftiga ämnen tas om hand.

Det är enkelt och gratis att skrota bilen i Stockholm och du behöver inte ens transportera dit den. På en auktoriserad bilskrot har de möjlighet att hämta upp din bil. Bärgningen får du betala för men resten är gratis.

Det enda som krävs är att bilen är komplett vilket betyder att den ska ha fyra hjul, motor, dörrar och inte är utbränd. När du har plocka bort alla personliga ägodelar i bilen är den klar att hämtas. De kommer att vilja se registreringsbeviset och din legitimation så att de ser att det är din bil.

Att välja rätt bilskrot när du ska skrota bilen i Stockholm

Det är viktigt att du väljer en auktoriserad bilskrot när du ska skrota bilen i Stockholm eftersom de kan avregistrera den hos Transportstyrelsen. Efter det behöver du inte känna ansvar för den längre. Bilen demonteras och allt som går att återvinna tas om hand. Metallerna sorteras och transporteras till en metallåtervinning. Giftiga ämnen körs till deponi.

På en bilskrot, eller bildemontering som det också heter, tar man inte bara tillvara på metallerna. Många delar, exempelvis fälgar, strålkastare och backspeglar går att sälja som reservdelar till någon med en likadan bil som behöver repareras. Det är onödigt och dyrt att köpa helt nya reservdelar till äldre bilar, därför är det många som vänder sig till en bilskrot.