Kategorier
Trafikskola

Allt fler väljer att gå en mopedutbildning i Stockholm

Allt fler har upptäckt fördelarna med att köra moped i Stockholm. Men för att få köra de lite snabbare mopederna krävs det att man har gått en mopedutbildning.

Att ta sig fram på en moped i Stockholm har sina fördelar. Dels slipper man att vara beroende av kollektivtrafiken och påverkas inte av förseningar eller köbildningar. Men en moped är också mycket billigare att köra än en bil, och betydligt enklare att hitta parkering för. I Sverige finns det moped klass I och moped klass II.

För att få köra en moped i klass II räcker det med att man har fyllt 15 år men det kan ändå vara bra att ta några körlektioner för att man ska kunna köra säkert. För moped klass I, eller EU-moped som det också kallas, krävs det att man går en mopedutbildning och gör ett teoriprov. För att kunna skriva in sig på en mopedutbildning krävs det att man är minst 14 år och 9 månader, samt att man har beviljats ett körkortstillstånd.

Så mycket kostar en mopedutbildning i Stockholm

Att gå en mopedutbildning i Stockholm är inte särskilt dyrt men kostnaden påverkas av hur många lektioner man tar samt om man klarar teoriprovet på första försöket. De flesta körskolor erbjuder förmånliga paketpris för dem som vill gå en mopedutbildning. Genomsnittspriset för en mopedutbildning brukar ligga på strax över fem tusen kronor. Fast då priserna varierar mellan olika körskolor kan det löna sig att jämföra.

Vissa körskolor erbjuder mopedutbildning på räntefri avbetalning, vilket kan vara ett bra alternativ. En mopedutbildning innefattar minst tolv kör- och teoritimmar. Men för att man ska klara teoriprovet är det viktigt att man även studerar själv. Efter avslutad utbildning kan man tolka trafikskyltar och på ett säkert sätt framföra sin moped på Stockholms gator.