Kategorier
Bilskrot

Bilskrot Stockholm – smidigt att skrota bilen

Börjar din bil sjunga på sista versen? Har du en bil vars kostnader för exempelvis reparationer börjar överstiga det egentliga värdet? Var sak har sin tid och ingenting – inte minst en bil – varar för evigt. Om din bil börjar närma sig slutet så har du ett ansvar i att ge den en sista vila som ligger i enlighet med de lagar, regler och föreskrifter som finns. Du ska, helt enkelt, anlita en auktoriserad bilskrot i Stockholm och låta personalen där göra sitt jobb.

Kostnaden för en bilskrot i Stockholm? Så länge det handlar om en svenskregistrerad personbil så är det gratis att lämna in bilen på en bilskrot i Stockholm. Det enda du behöver är ett giltigt id-kort samt ett registreringsbevis 2. Saknar du ett sådant så kan detta beställas från Transportstyrelsen och det tar normalt några dagar innan du erhåller det. Att ett registreringsbevis och ett id-kort krävs är självklart – om inte, ja då skulle vem som helst egentligen kunna skrota vilken bil som helst.

Beställ hämtning av din bil från en bilskrot i Stockholm

En självklar fråga handlar även om det uppenbara. Vissa bilar måste skrotas av den enkla anledningen att de inte längre startar och går att köra. Hur ska man då kunna forsla den till en bilskrot i Stockholm? För en kostnad på 500 kronor kan bilen hämtas hemma hos dig – eller var den nu än står.

Den stora anledningen till varför du ska lämna bilen till en bilskrot i Stockholm och inte – som tyvärr vissa gör – lämna den vind för våg i naturen handlar om att du bidrar till ett kretslopp. En bildemontering innebär att bilen töms på alla farliga kemikalier och att den sedan styckas upp och sorteras efter material. Exempelvis så kommer metaller att smältas ner och användas för tillverkning av nya bilar. Detta kretslopp innebär att du bidrar till en bättre värld genom att miljön tar mindre skada.