Kategorier
Okategoriserade

Unna dig en biltvätt i Helsingborg

Det är hopplöst de varma, dammiga dagarna. Bilen drar åt sig allt damm och all smuts. Upp och ned med armarna för att få bilen helt ren. Eller så skickar man in den i en biltvätt i Helsingborg.

Att bilen drar på sig smuts är väldigt vanligt. Ju mer man kör på grusväg, desto smutsigare blir den. Man kan se en del bilar där man har skrivit saker i allt dammet som har lagt sig. Riktigt så kanske man inte vill ha det. Men när man bor längs en grusväg så vänjer man sig snabbt. För det hjälper knappt att tvätta bilen, eller ja, det hjälper för stunden. I början kör man så försiktigt man kan för att inte grus ska skvätta upp på bilen. Men efter andra tredje rundan, då orkar man inte bry sig längre. Att stå och tvätta bilen för hand tar både tid och är jobbigt. Enklare är det att köra in i en biltvätt.

Olika program i biltvätten

När man tar in bilen i biltvätten behöver man även välja hur noggrann tvätten ska vara. De finns de enklare tvättarna där man tvättar av bilen med bilschampo. Men det finns även de som putsar bilen i vax efteråt. Man får välja själv vilket man vill göra för sin bil. Ju större tvätt desto renare blir den, men framförallt har den en chans att hålla sig renare längre. Biltvättar finns lite överallt i landet. Många har dem på mackarna medan en del har dem fristående.