Kategorier
Allmänt

Körjournal automatiskt med en app

Det låter nästan för otroligt, men du får en körjournal automatiskt när du installerar en app som håller reda på vart du kör. Trängselskatt hanteras också automatiskt och enkelt för dig.

Är du anställd och använder bilen i tjänsten, har du många fördelar av denna app med körjournal. Du behöver bara ange om resan är privat eller i tjänsten, och sedan sköter appen all registrering. Du får exempelvis underlag så att du kan deklarera rätt till Skatteverket, och även företagets lönehantering förenklas. Med GPS har appen koll på dig, och den vet var de aktuella ställena för trängselskatt finns. Den vet hur långt du har kört och registrerar bilens CO2-utsläpp, så du har bra räknehjälp av appen när du ska redovisa koldioxidutsläppen.

Med appen sparar du pappersjobb

Reseräkningar och andra blanketter ersätts av en direkt registrering i appen. Du får ut många fördelar av den här nya och smarta teknologin. Man brukar kalla det IoT, Internet of Things, när olika enheter kan kommunicera med varandra. Information hålls uppdaterad, så appen vet aktuella avgifter, belopp och ändrade regler. Det är bekvämt för dig att slippa hålla reda på allt själv.

Har du registrerat en resa fel, kan du ändra i efterhand, så att redovisningen blir rätt gjord. Du slipper massor av pappersjobb och frigör energi till att koncentrera dig på dina kundbesök eller leveranser. Appen hanterar bilförmåner, och håller till exempel koll på det som är skattepliktigt för dig. Du kan glömma den gamla rapporteringen, för information går över till firman elektroniskt.